Fakültemizde Tımss ve Pırls’te Metodolojik Yaklaşımlar ve Yenilikler Konferansı

Fakültemizde Tımss ve Pırls’te Metodolojik Yaklaşımlar ve Yenilikler Konferansı

Fakültemizde Dr. Ümmügül Bezirhan konuşmacı olarak yer aldığı TIMSS ve PIRLS’te Metodolojik Yaklaşımlar ve Yenilikler başlıklı konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mehmet Âkif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Eğitim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Metin Demir, Boston Collage bünyesindeki Uluslararası Eğitim Başarısını Değerlendirme Derneği TIMSS ve PIRLS Uluslararası Çalışma Merkezinin Yardımcı Araştırma Direktörü Dr. Ümmügül Bezirhan'ın yanı sıra akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Prof. Dr. Metin Demir'in açılış konuşmasının ardından sunumuna TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması) ve PIRLS'in (Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Projesi) içeriklerinden bahsederek giriş yapan Dr. Ümmügül Bezirhan, konuşmasının devamında bu sınavların kapsamlarının nasıl belirlendiğini ve uygulandığını aktardı. Burada belirlenen ölçüm araçlarıyla yapılan araştırmaların ülkelerin öğrencilerine matematik ve fen eğitimleri ile okuma becerileri kazandırma konularında uluslararası performanslarının değerlendirilmesini sağlandığını kaydeden Dr. Bezgirgan bu eğitimlerin öğrenciler tarafından ne kadar benimsendiği konusunda elde edilen verilerin yanında veliler düzeyinde yapılan anketlerin de belirleyici olduğunu aktardı.

TIMSS ve PIRLS'te ülkelerin kendilerini geliştirmek için nasıl stratejiler izlediğini de anlatan Bezirgan, 1995'ten bu yana TIMSS ve 2001'den bu yana da PIRLS araştırmalarına katılan Türkiye'nin elde ettiği sonuçları sonuçlardan söz ederek ülkemizin son yıllarda her iki araştırmada da olumlu sonuçlar elde ettiğini kaydetti.

Konferans, soru cevap bölümünün ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Konferansın tamamına erişmek için: https://www.youtube.com/watch?v=29OvxqoN6m8&t=3s

Son Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2024, Salı