TÜBİTAK 4008 Programı Kapsamında Fakültemizin De Ortak Olduğu Projenin Açılışı Gerçekleştirildi

Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından desteklenmiş 68 projeden biri olan "Hayatımın Dengesi: Yaşam Kalitesi Okulu" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Çinikent Özel Eğitim Okulu' nda gerçekleştirilen açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Demir, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.
Fakültemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Nur Leman Balbağ'ın eğitmen ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özdoğru'nun araştırmacı/uzman olarak yer aldığı projede zihinsel engelli çocukların yaşam kalitesini artırmak, bireysel potansiyellerini keşfetmelerine destek olmak ve toplumsal kabulünü sağlamak amaçlanmaktadır.
Proje kapsamında yaşam becerileri(kendini tanıma, iletişim becerileri, “hayır” diyebilme, sorumluluk ve haklarımız), yoga, sağlıklı beslenme, yaratıcı drama, güvenli teknoloji kullanımı, oryantiring ve kültürel hobi gibi etkinliklerin öğrencilerle buluşturulması planlanmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2024, Cuma