Vatandaşlar İçin Araştırmacılar Gecesi, Bilim ve Sanat Merkezleri İçin Araştırmacılar Buluşması Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Researchers' Night for Citizens & Researchers' Meeting for Science and Art Centers / Vatandaşlar için Araştırmacılar Gecesi & Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması" projesi, 27 Eylül'de Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe merkez yerleşkesinde düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte fakültemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Nur Leman BALBAĞ ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ÖZDOĞRU hazırlamış oldukları atölye çalışmaları kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Ülke genelinde yedi bölgede eş zamanlı yapılan etkinliklere 10.000’in üzerinde öğrenci, 300 akademisyen ve öğretmen katıldı. Horızon-Msca-2023-Cıtızens-01 kapsamında yürütülen proje, bilim iletişimini yaygınlaştırmayı, bilimsel bilginin toplumla buluşmasını ve araştırmacıların mesleklerine yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, "European Researchers' Night" etkinlikleri çerçevesinde çeşitli bilimsel sergiler ve halka yönelik etkinlikler düzenlendi.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2024, Cuma