Eğitim Fakültesi I. Çocuk Şenliği

Eğitim Fakültesi I. Çocuk Şenliği

 FakülteMİZ, yaklaşık 5 bin çocuğun katılımıyla düzenlenen 1. Çocuk Şenliği etkinliğine ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de yaklaşık 5 bin çocuğun katılımıyla 1. Çocuk Şenliği düzenlendi.

 Fakültemizde düzenlenen şenliğe Kütahya Vali Vekili Aydın Börü, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Eğitim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Kütahya İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz, davetliler ve çocuklar katıldı.

Öğretmenleri ve velileri eşliğinde sabah erken saatlerde üniversitemize gelen çocuklar, Fen ve Deney, Drama, Oyunlarla Matematik, Matematik Tarihinde Yolculuk, Yaratıcı Kalemler İş Başında, Duygularımızla Dinliyoruz, Okuma ve Yazmaya Hazırlanıyorum, Sanat, Kelimelerle İngilizce Öğreniyorum, Ritim ve Dans, Arkeolojiyle Öğreniyorum, İletişim Oyunları ve Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi olmak üzere çocuklar için 13 ayrı atölyenin hazırlandığı etkinlik alanında gün boyunca gönüllerince eğlendiler. Çocuklar ayrıca Simav MYO akademisyenimiz Öğr. Gör. Dr. Kudret Armağan'ın yürütücülüğünde sürdürülen Motivasyon Tırı'nda da çok sayıda etkinliğe katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, "Bu etkinlikte bir araya gelmemizin temel sebebi esasen eğlenceden ziyade, rengârenk atölyelerimizin, etkinliklerimizin sizlere bırakacağı güzel ve alt yapısı dolu çalışmalardır. Öğretmenlik mesleği koşul fark etmeksizin bu ülkenin geleceğini teşkil eden çocuklarımızın huzurlu, bilgili, geleceğe inanan ve kaygılardan uzak bir şekilde geliştiren nesillerin varlığının korunmasına adanmış bir meslektir. Biliyorsunuz İsrail, insan haklarını tüm dünyanın gözleri önünde çiğnemeye devam ediyor, adeta soykırıma çevirdiği hukuksuzluğun bir an önce son bulması ve Filistin halkının özgürlüğüne kavuşması için de buradan iyi dilek ve dualarımızı gönderiyoruz. Bu vesileyle Filistin çocukları için beyaz balonlar uçuruyoruz. Çünkü çocuklar üzülmeyi değil hep mutlu olmayı hak ediyorlar" dedi.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: YIL BOYUNCA ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPTIK

Törenin açılışında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sülyeman Kızıltoprak, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

2023-2024 Akademnik Yılı'nda bütün fakültelerimiz çok başarılı çalışmalar yaptı. Eğitim Fakültemiz bu başarılı işlere öncülük eden birimlerimizden biri oldu. 1. Çocuk Şenliği de bunun kanıtlarından biri. Bütün akademisyenlerimizi, öğretmenlerimizi, öğretmen adaylarımızı kutluyorum. Burada harika bir atmosfer oluşturdular. Geleceğin teminatı olan gençlerimizi yerleşkemizde ağırlamaktan son derece memnunuz. Yerleşkemiz çocuk sesleri ile doldu. Bizler de bu anlamda güzel bir gün yaşıyoruz. Fakültemize bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ediyor, kıymetli konuklarımızı ve sevgili çocuklarımızı selamlıyorum.

Konuşmasında öğretmenlerin toplumların yol göstericileri olduğunu belirten Vali Vekili Aydın Börü, şunları kaydetti:

Bizim aslında toplumumuzu inşa eden gerçek liderlerimiz öğretmenlerimizdir. Çünkü öğretmenlerimiz bizlere kılavuzluk ediyorlar. Hepimizin ilk rol modeli öğretmenlerimizdi. Çocukların gelişmesinde ve olgunlaşmasında en büyük katkı sunanlar öğretmenleridir. Öğretmen adaylarımız mezun olduktan ve ülkemizin, belki de dünyanın farklı bölgelerinde görev aldıklarında bir insan yetiştirmenin mutluluğunu yaşayacaklar.

5 BİN ÇOCUK DOYASIYA EĞLENDİ

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri alandaki tüm stantları tek tek ziyaret etti, öğretmen adayı öğrencilerimizin hazırladığı oyunlara katıldı. Etkinlik için alana gelen yaklaşık 5 bin çocuk, gönüllerince eğlendikleri bir gün geçirirken, anne babalar ve öğretmenler, düzenlenen etkinlikten dolayı Üniversitemize teşekkür ettiler.

1. Çocuk Şenliği için kurulan sahnede, gün boyunca Halk Müziği Çocuk Korosu Konseri, DarbuKütahya, 'Şenliğimde Ne Var?' ve Kangoo Jump gösterileri, 'Ne Günlere Kaldık' tiyatro oyunu, Müzik Topluluğumuzun konseri, Harmandalı gösterisi sahnelendi. Etkinlik, çocuk şarkılarının söylenmesinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2024, Çarşamba